E-postmarkedsføring fungerer!

For en moderne bedrift er e-postmarkedsføring og nyhetsbrev helt nødvendige for å bygge sterke kunderelasjoner. I en digital hverdag hvor kunden nesten drukner i mengden av reklame og nettannonser, er det ikke så lett å skille seg ut så dine produkter og tjenester blir lagt merke til. Og det er ikke lenger godt nok bare å dumpe en salgskatalog i postkassa til tilfeldige mennesker å håpe at noen viser interesse. I dag må du ta mer initiativ enn som så.

Med e-postmarkedsføring kan du appellere til kundenes interesser direkte og sørge for at din bedrift alltid ligger fremst i mente hos kundene når de har behov for de produktene eller tjenestene som akkurat du tilbyr.

Bilde som illustrerer e-post markedsføring

Hva er e-postmarkedsføring?

E-postmarkedsføring går ut på at bedriften jevnlig sender ut et nyhetsbrev som består av informasjon eller annet innhold om produkter eller tjenester. Nyhetsbrevet blir sendt til både eksisterende og potensielle kunder som har skrevet seg opp på en abonnementsliste. Bedrifter bruker slike nyhetsbrev for å bygge kundelojalitet; fremme sin egen ekspertise på ulike områder; og oppdatere kunder om bedriftens produkter eller tjenester.

Hvilken nytte du får av e-postmarkedsføring kommer i stor grad an på hva du ønsker å oppnå. For eksempel kan du ha som målsetting:

 • Å øke salget
 • Gi informasjon og bygge interesse for nye produkter eller tjenester
 • Øke trafikken til en bestemt landingsside
 • Vise bedriftens ekspertise når det gjelder visse produkter eller tjenester
 • Skape engasjement i andre kanaler eller i sosiale medier
 • Andre former for konvertering som nedlastning av rapporter, påmelding til webseminarer osv.

Men først og fremst burde du satse på e-postmarkedsføring fordi det er en effektiv måte å gi kunden et positivt forhold til din bedrift.

Hvordan lage nyhetsbrev?

Det viktigste for et nyhetsbrev er at det er interessant for kunden å lese. Det er mye større sannsynlighet for at kundene åpner og leser gjennom e-poster som virker underholdende eller gir nyttig informasjon. Trikset er å selge ved å ha så lite fokus på salg som mulig.

Nyhetsbrev brukes av mange ulike bedrifter til ulike formal, men det er visse elementer som går igjen når du skal skape et effektivt nyhetsbrev:

 • Kreative og interessevekkende overskrifter: Det første kunden ser på når de får en e-post, er emnefeltet. Så en interessant overskrift er avgjørende for om kunden vil lese nyhetsbrevet eller ikke.

 • Er ryddig og sendes jevnlig: Hvis formateringen til nyhetsbrevet virker forvirrende eller rotete, vil ikke mottakeren ha lyst til å lese det. Bedriften virker også mindre pålitelig hvis nyhetsbrevet ikke følger en fast tidsplan.

 • Relevant og personlig: Informasjonen som gis burde være relevant og tilpasset for kundegruppen. Når e-posten er mer personlig overfor kunden, skaper dette en nærhetsfølelse mellom kunden og bedriften.

 • «Call to action»: Ethvert nyhetsbrev har en bestemt handling bedriften ønsker at kunden skal utføre, for eksempel å klikke på en lenke til en landingsside.

 • Belønninger: Når nyhetsbrev fører med seg belønninger, øker dette sjansen for at kunder eller potensielle kunder skriver seg opp på abonnementslister eller foretar et kjøp.


Som med alle andre former for markedsføring er det mange faktorer å ta hensyn til. Særlig kan det være vanskelig hvis du ikke har noen kjennskap til slik markedsføring fra før, derfor tilbyr vi i illerisWeb deg hjelp og rådgivning med å komme i gang. Vi har ekspertisen og erfaringen du trenger!