Hva er content marketing (innholdsmarkedsføring?

Du har nettopp hørt ordet «content marketing» for første gang blant venner, men du er for flau for å spørre noen hva det betyr, for dette burde du vite. Gratulerer, dette innlegget er for deg. 

Content marketing eller på norsk, innholdsmarkedsføring er en markedsføringsteknikk for å skape og distribuere verdifull, relevant og konsistent innhold for å tiltrekke og skaffe et klart definert publikum – med sikte på å drive en lønnsom butikk. 

Nøkkelordet her er «verdifull». Det er hva som endrer denne definisjonen fra en hvilken som helst annen form for markedsføring. I motsetning til ordinær reklame som folk flest helst vil unngå, kan du se på innholdsmarkedsføring som noe potensielle kunder ønsker å konsumere. 

Hva er content marketing? | Illeris Web AS

La oss forklare det med noen eksempler 

Det er altfor mange former for innholdsmarkedsføring til at vi kan nevne alle i et blogginnlegg. Vår hensikt er å gi den en introduksjon til content marketing og få deg til å tenke ut selv i hva som kan passe i dine omgivelser.  

Infografikk 

Dette er vanligvis lange vertikale bilder som inneholder statistikk, diagrammer, grafer og annen informasjon. Hvis du vil se noen eksempler finner du det her (197 eksempler på infografisk markedsføring).  

Hjemmesider 

Hva er forskjellen på en vanlig nettside og en nettside som er bygd på prinsipper fra innholdsmarkedsføring? Hvis vi skal se på et eksempel er Moz sin guide for SEO perfekt. Den har blitt lest av millioner av mennesker, flere av de ble kunder av han i ettertid. Hadde det ikke vært for guiden, kan jeg garantere deg at flere av kundene hans aldri ville snublet over tjenestene hans.  

Andre former for innholdsmarkedsføring på en hjemmeside kan være blogg, videoer eller alt annet verdifullt innhold. 

Podcast 

Michael Hyatt, forfatter av den bestselgeren «Platform: Get Notices in a Noisy World» praktiserer det han skriver om. Den ene podcasten hans blir lastet ned over 250 000 ganger hver måned. Han forklarer videre at en podcast gir deg synlighet i en helt annen verden. Han har hatt mange nye folk som forteller at de aldri hadde hørt om han før de snublet over han på iTunes. Hyatt gir verdifull informasjon og råd i sin podcast, alt er gratis. Men podcasten fører til mer salg av hans bøker, deltakere på kurs og forespørsler om signering. 

Videoer 

Gary Vaynerchuk er en mester på innholdsmarkedsføring ved hjelp av online videoer, bare ta en titt på hans youtube kanal. Han begynte å lage videoer for å markedsføre familien sin vinbutikk og gjennom disse videoene og annen online markedsføring vokste han til slutt til et imperium på 45 millioner dollar. Videoer og podcast er en stort sett uutnyttet form for innholdsmarkedsføring fordi folk syntes det er dyrt og vanskelig. Men med den fallende prisen på profesjonelt videoutstyr er det blitt enklere enn noen gang.  

Bøker 

Som filmer tenker folk ofte at bøker selger seg selv, men kunnskapsrike markedsførere selgere ikke bøker bare for å selge bøker, de selger dem som et markedsføringsverktøy. Michael Ports salgshåndbok «Book Yourself Solid» er en flott lesning for grundere, selgere og markedsførere. Selv om jeg er sikker på at Michael Ports er fornøyd når boken selger, er det allikevel et verktøy for å drive kunder til hans coaching og taletjenester.  

Dette er bare noen få eksempler på innholdsmarkedsføring. Videre kunne vi også ha nevnt apper, offentlig taler, presentasjoner, blogger, nyhetsbrev og mer. 

Hvorfor content marketing? 

Kanskje viktigere enn å forstå hva innholdsmarkedsføring er, er å forstå hvorfor det er så viktig for virksomheten din. Først må vi forstå de fire trinnene i kjøpesyklusen: 

Bevissthet – Før en kunde blir oppmerksom kan det hende kunden har et behov, men han/hun er ikke klar over at det finnes en løsning. 

Research – Når en kunde er klar over at det finnes en løsning, vil de prøve å finne mer informasjon om løsningen. For eksempel vil en bilkjøper prøve å finne ut hvilke forskjellige typer biler som finnes, og hvilken som passer deres behov. 

Betraktning – På dette tidspunktet begynner kunden å sammenligne ulike produkter fra forskjellige leverandører for å sikre at de får et kvalitetsprodukt til en rimelig pris. 

Kjøpe – Endelig gjør kunden sin beslutning og beveger seg videre med transaksjonen. 

Tradisjonell annonsering og markedsføring er stor når det gjelder de siste trinnene. Innholdsmarkedsføring dominerer over de to første trinnene i kjøpsprosessen ved å øke bevisstheten om løsninger og utdanne forbrukerne om et produkt de aldri har vurdert før. 

Avkastningen på investering for innholdsmarkedsføring kan være fenomenal, hvis den utføres på riktig måte. De fleste bedrifter driver ikke med innholdsmarkedsføring… enda. Derfor har du en fordel hvis du hopper inn nå. La oss få vite hvordan det går! 

Om du skulle ønske assistanse med content marketing kan vi alltids hjelpe deg!