Hva er en nettside?

Nettsider eller hjemmesider er uten tvil det viktigste elementet på internett. Begrepet brukes ofte inkonsekvent, så for å gjøre det klart en gang for alle svarer denne artikkelen på spørsmålet: hva er en nettside?

Som mediebyrå får vi ofte spørsmål som: «hva er forskjellen på nettside og webområde?», «kan du gi meg en nettside definisjon?» eller «hva er en god nettside?». Vi skjønner godt at det kan virke litt rotete med alle de forskjellige begrepene bransjen bruker.

Nærbilde av laptopskjerm med en UI-prototype skisse

Hva er en nettside og hva kan det brukes til?

En digital tilstedeværelse på nettet gjør det mulig å vise innhold som tekst, bilder og videoer på internett. Det er mange grunner til at forretningsfolk og bedrifter trenger et representativt nettsted:

  • Informere potensielle kunder om produkter og tjenester
  • Representere selskapet
  • Gjøre det mulig å kontakte forskjellige avdelinger
  • Selge og distribuere produkter på nett
  • Timebestilling eller booking

Nettsteders store rekkevidde er absolutt en av grunnene til det økende antall internettsider de siste årene. Det finnes svært mange forskjellige typer nettsider og det er viktig at du vet akkurat hva du trenger.

 

Undersider og navigasjon

Mange selskaper har en lenke til nettstedet sitt på visittkortene eller i e-postsignaturen. Når denne adressen er skrevet inn i nettleserens søkefelt, vises forsiden til nettsiden.

En side med bra nettside design vil sørge for at det er enkelt for de besøkende å finne viktige undersider ved hjelp av god navigasjon. Dette gjøres i form av knapper som oppfordrer leserne til å trykke seg videre på nettsiden.

God navigasjon på nettsiden hjelper brukere å orientere seg og for å enkelt kunne se en oversikt over nettstedets struktur. Koblinger til flere undersider kan også plasseres i tekst og bilder. Bunnteksten nederst på siden inneholder ofte koblinger til ytterligere informasjon, for eksempel eieren av nettstedet og juridiske rammer.

 

Så hva er en nettside?

En nettside er et område på internett hvor du kan vise tekst, bilder og videoer for å presentere tjenester, produkter eller kontaktinformasjon. En nettside kan også bli brukt for å øke effektiviteten innad en bedrift ved å tilby timebestilling eller booking direkte på nettsiden.