Hva er Facebook Pixel?

Du får kanskje anbefalinger på Facebook om at du burde bruke Facebook Pixel, men hva er Facebook Pixel?

Facebook Pixel er et analyseverktøy som hjelper bedrifter å måle effektiviteten av deres Facebook annonser. Det gir deg en bedre forståelse av de handlingene forbrukeren tar på nettstedet ditt, samtidig som det hjelper deg med å kartlegge og nå riktig målgruppe.

Installasjon av Facebook pixel

Du kan konfigurere en Facebook Pixel ved å skrive inn pikselkoden i overskriften på nettstedet ditt. Når en forbruker besøker nettstedet ditt og gjør en handling som å registrere seg på nyhetsbrevet ditt, eller foretar et kjøp, blir Facebook Pikselen utløst og rapporterer handlingen. Verktøyet lar deg vite når en forbruker tar tiltak og du vil kunne nå samme forbruker igjen via Facebook-annonser.

Hva er Facebook Pixel og hvorfor burde du bruke det?

Hva er fordelene?

Effektivisering av annonser

Du kan gjøre annonsene dine mer effektive ved å bruke Facebook Pixel. Du vil øke kvaliteten på annonsene du kjører, ved å forbedre målsettingen til brukeren som ser annonsen. Du kan sørge for at annonsene dine blir sett av de som mest sannsynlig til å kjøpe fra nettstedet ditt eller ta kontakt for en tjeneste.

Eget publikum på hjemmesiden

Egendefinerte målgrupper er hvordan Facebook hjelper deg med å returnere besøkende til ditt nettsted. Når du installerer Facebook Pixel, sporer det handlinger av besøkende på nettstedet ditt som er logget inn på Facebook samtidig. Den dokumenterer sidene gjesten besøker, hvilke de ikke besøker, klokkeslett og dag. Å ha tilgang på disse dataene gjør at du kan annonsere til en svært målrettet gruppe mennesker.

Eksempler på disse målgruppene kan være:

  • Folk som har besøkt en spesiell side på nettstedet ditt
  • Folk som har besøkt nettstedet ditt de siste 24 timene
  • Folk som har besøkt nettstedet ditt de siste 180 dagene, men som ikke har vært tilbake på over 30 dager

Videresalg

Facebook Pixels sporingsdata lar deg vise målrettede annonser til personer som allerede har vært på nettstedet ditt. Det flotte med denne funksjonen er at du senere kan vise folk en annonse for det eksakte produktet de la til i handlekurven, men som ikke fullførte kjøpet.

Lag speilpublikum

Facebook har muligheten til å bruke målrettingsdataene for å hjelpe bedrifter å bygge et publikum, som er folk gruppert sammen av lignende interesser, demografi og forbrukere som allerede har besøkt nettstedet ditt. Dette hjelper deg med å utvide din potensielle kundebase.

Tilgjengelige konversjoner

En av de mest tiltalende delene av Facebook Pixel er muligheten til å opprette egendefinerte målgrupper. Du kan opprette en tilpasset konvertering ved å velge en «ferdigstillingsside» og navngi konverteringene. Dette er vanligvis en slags «takk-side».

Noen eksempler på dette er:

  • Takk for din kommentar
  • Takk for at du kjøpte hos oss, bestillingen din er på vei
  • Takk for at du registrerte deg på vårt nyhetsbrev, du mottar snart din første e-post

Dette betyr at du kan opprette tilpassede konverteringer uavhengig av annonsene dine, og deretter bestemme når du skal bruke dem i fremtiden. Fordi Facebook Pixel allerede sporer alle nettstedene dine, kan det lett spores når en forbruker besøker en «ferdigstillingsside». Spesielt forbrukere som har klikket på annonsene dine.

Det spennende med egendefinerte konverteringer er at når du først har opprettet en, vil den bli sporet for alle annonsene dine. Du kan når som helst opprette rapporter for annonsene dine som viser konverteringsfrekvensen for noen av dine tilpassede konverteringer.

Standardhendelser

Standardhendelser er en avansert funksjon på Facebook Pixel. En av de største fordelene ved standardhendelser er at den hjelper deg med å komme over grensen på 20 egendefinerte konverteringer. Selv om egendefinerte konverteringer er knyttet til en nettadresse, behøver ikke standardhendelser å være det. I stedet kan konverteringer spores ved å legge til en ekstra linje med «kode» til ønsket side.

Det er ni konverteringstyper du kan bruke med standardhendelser og hver og en har sin egen kode. Kodene forteller Facebook hva som skal spores, og det vil bli satt inn i den nye Facebook pixelkoden (kun på sidene du ønsker å spore konverteringer).

Konklusjon

Facebook Pixel er et ekstremt overbevisende verktøy som vil hjelpe deg med å utvikle en strategi som oppfyller spesifikke forretningsmål, samtidig vil det hjelpe deg med å forstå hvordan du skal samarbeide med eksisterende kunder og få nye. Selv om du ikke kommer til å begynne å annonsere umiddelbart, vil installering av Facebook Pixel hjelpe deg med å oppdage hvordan forbrukerne engasjerer seg på ditt nettsteds innhold.

Skulle du trenge assistanse eller fortsatt lurer på hva Facebook pixel er, ta kontakt!