Hva er Favicon?

Favicon er et lite ikon på 16×16 piksler som hjelper deg med merkevarebygging på nettsiden din. Hovedformålet er å hjelpe besøkende med å finne siden din enklere når de har flere faner åpne.

Hvor finner du Favicon?

Du finner favicon ved siden av alt som identifiserer nettsiden din. Dette inkluderer bokmerker, faner, verktøyapplikasjoner, historikkresultater og søkefelt. Ta en titt på eksemplene på bildene nedenfor:

Skjermbilde av faner i en nettleser som viser hvor man ser faviconet til nettsider

Hvorfor er Favicon så viktig?

Å lage et favicon er et lite, men viktig trinn for å sette opp en nettside. Det hjelper deg med merkevarebygging på nett, så vel som tillit fra mulige kunder. Det fungerer som en umiddelbar visuell effekt for nettsiden din, som gjør det enkelt for besøkende å gjenkjenne nettstedet ditt.

Er Favicon viktig for SEO?

Favicon er ikke direkte ansvarlig for SEO, men de er en indirekte faktor og er et viktig verktøy for å forbedre rangeringen din i søkemotorer.

Hvordan lage Favicon?

Det er mange ting som må bli tatt i betraktning når du oppretter og designer et favicon for nettsiden din. Selv om det er lite og enkelt, kan det ha en stor innvirkning. Besøkende på nettsiden din vil identifisere merkevaren din med ditt favicon.

Favicon kan i enkelte tilfeller bare være en mindre versjon av logoen din. Dersom du har en avlang logo, kan det bli vanskelig å få plass. Mange bruker derfor kun ikonet eller en bokstav som tydelig representerer merkevaren.

Trenger du hjelp med favicon eller nettside? Ta kontakt med IllerisWeb for et uforpliktende tilbud!