Hva er Google Ads?

Er du usikker på hva Google Ads er og om det kan hjelpe deg med å drive trafikk til ditt nettsted? Da er du kommet til riktig sted.

I dette blogginnlegget ønsker vi å ta en nærmere titt på Google Annonser (tidligere kjent som Google AdWords). Google sin egen annonseringstjeneste som lar deg plassere søkeresultater for ditt nettsted på en søkemotorresultatside (SERP) ved å betale for dem.

Det er ikke nødvendig å vente på at ditt nye nettsted skal jobbe seg organisk opp i rangeringen. Ved å bruke betalte søk kan du se umiddelbare resultater, uten at det nødvendigvis trenger å koste altfor mye.

Hva er Google Ads og hvordan fungerer det? | Illeris Web AS

Betalt søk

«Betalt søk» er begrepet vi bruker for annonser oppført av en søkemotor. Disse vises normalt på toppen av en SERP eller til høyre for søkeresultatene, og ser stadig mer og mer ut som organiske resultater (ikke betalte søkeresultater). 
For øyeblikket plasserer Google et lite grønt «Annonsemerke» på alle betalte søkeresultater.

Google er ikke den eneste søkemotoren du kan gjøre dette på. Bing driver også sitt eget annonseringsnettverk, som heter «The Bing Network».

La oss ta en nærmere titt på hvordan Google-annonser fungerer.

Grunnleggende prinsipper for Google-Annonser

I et nøtteskall velger du noen søkeord som en potensiel kunde vil bruke på Google, og deretter oppretter en annonse som vil vises på SERP basert på søkeordene.

Selvfølgelig er du sannsynligvis ikke det eneste selskapet som ønsker å vise reklame til folk som bruker disse spesifikke vilkårene. 
Rivaliserende selskaper kan by på samme søkeord.

Hvis du vil at annonsen din skal vises i det hele tatt, må du by på søkeord. Hvor mye er du villig til å betale Google hver gang noen klikker på annonsen din?

Jo mer du betaler per klikk, desto øker sannsynligheten for at din annonse vil bli vist i søkeresultatene (det er derfor betalt søk kalles PPC, som står for «Pay Per Click»).

I motsetning til andre sanntidsbudmodeller, er det ikke bare det høyeste budet som tas i betraktning hos Google. For å avgjøre hvor mye annonsen din vil bli vist, om den blir vist i det hele tatt, vil Google tilordne noe som kalles en «annonse rangering».

Hva er Annonse Rangering?

Annonserangering er en beregning som Google bruker til å bestemme rekkefølgen betalte søkeannonser vises på SERP

Google sin forklaring:
“Generally speaking, the ad with the highest Ad Rank gets to show in the top position and the ad with the second-highest Ad Rank gets to show in the second position (assuming the ads clear the relevant thresholds), and so on.”

Budbeløpet er bare en av fem faktorer som går inn i beregning av annonse rangering. Andre faktorer inkluderer:

  • Kvalitet på annonsene og destinasjonsiden (gjenspeiles i kvalitetspoenget ditt)
  • Annonsegrensen, et sett med kvalitetsterskler som annonsen din må møte for å kunne kvalifisere til visning. Disse avhenger av ting som emnet og naturen til et søk, geografisk og enhetstype.
  • Søkekontekst, hvor sannsynlig er søket? Hvilke tidspunkter, steder og enheter blir dine søkeord brukt?
  • Annonseutvidelser og andre annonseformater, dette er brikkene med tilleggsinformasjon du kan legge til, for eksempel et telefonnummer eller flere koblinger til sider på nettstedet ditt.

Budgivning

Du betaler Google hver gang noen klikker på annonsen din. Prisen du er villig til å betale for hvert klikk, kalles «kostnad per klikk» (CPC).

Du kan velge et maksimalt budbeløp eller la Google velge et maksimalt budbeløp for deg innenfor budsjettet ditt, som teoretisk gir mest mulig klikk for budsjettet.

Det er også et annet mindre vanlig alternativ kalt pris per visning (CPM). Som betyr at du betaler søkemotoren for hver 1000 gang annonsen din vises på en SERP.

Du må selv finne ut hva som fungerer best for deg.

Tiden det tar for Google å se på alle relevante annonsører som byr på et søkeord, bestemme om det vil være en auksjon eller ikke, holde den auksjonen, finne ut hvilken annonse som tilbyr en blanding av høyst bydende + kvalitetspoeng og til slutt, betjene vinneren på resultatsiden, er tiden det tar for noen å skrive inn et søkeord i Google og motta resultatene.

Som er omtrent 0,26 sekunder.

Alternativer til Google Annonser

The Bing Network: Tidligere kjent som Yahoo Bing- nettverket, er annonsenettet som tilhører Bing, Google største søkemotor-rival. En rekke syndikerte partnere utgjør nettverket, inkludert AOL, Wall Street Journal og Gumtree.

Ifølge statistikk fra Bing Ads, har Bing-nettverket for tiden en markedsandel på 33,9% i USA og 24,7% i Storbritannia, noe som betyr at du kan nå en betydelig del av søkere som kanskje ikke kan nås via Google.

Søkemotoroptimlaisering (SEO): Dette begrepet referer til alle metoder, taktikker og prosesser som kan øke sannsynligheten for at nettstedet ditt vises og rangeres godt i de organiske resultatene, altså søkeresultater som ikke er betalt for. Dersom du knekker koden med SEO, trenger du ikke engang bruke betalt søk. Imidlertid vil de fleste eksperter anbefale at begge er avgjørende parter.
Få med deg Illeris Web sitt blogginnlegg om SEO her.

Håper du fikk et godt svar til spørsmålet “hva er Google Ads” av å lese dette blogginnlegget.

Ta kontakt med Illeris dersom du skulle trenge assistanse med digitalisering!