Hva er sikkerhetskopi og backup?

De fleste personer og bedrifter tar sikkerhetskopier uten at de engang vet det, men hva er sikkerhetskopi og backup? I dette innlegget gir vi deg en enkel forklaring på hva en sikkerhetskopi er og hvorfor det er så utrolig viktig.

En sikkerhetskopi er en kopi av viktig data som er lagret på et alternativt sted, slik at de kan gjenopprette enheten din dersom det skulle skje en kritisk feil. Avhengig av hvor ofte dataene endres, hvor verdifullt det er og hvor lang tid det tar å ta en backup, avgjør hvor ofte man skal ta en sikkerhetskopi.

For eksempel kan et selskap med nettbutikk ofte være inne og endre på priser eller andre detaljer rundt et produkt. Det er derfor viktig at en backup blir tatt ofte nok til at endringene ikke går tapt dersom man må gjenopprette nettbutikken.

I dag finnes det flere måter å sikkerhetskopiere informasjonen din. For bare noen år siden var det vanlig prosedyre å lagre sikkerhetskopier manuelt på eksterne produkter som en CD eller minnebrikke. Heldigvis har teknologien oppdatert seg, og i dag er det standard prosedyre for de fleste med automatiske sikkerhetskopier lagret i skyen.

Ikon som viser skylagring og backup

Hvorfor burde jeg ta sikkerhetskopi av dataen min?

En datamaskin, telefon eller nettside kan slutte å fungere når som helst. Når dette skjer er det som regel nødvendig å tilbakestille enheten tilbake til fabrikkstandard. Dersom du har lagret en sikkerhetskopi kan du enkelt gjenopprette enheten din tilbake til den siste lagrede versjonen.

Dersom du ikke tar sikkerhetskopi, kan du risikere å tape data og viktige filer.

Hva er sikkerhetskopi og backup?

En sikkerhetskopi er en kopi av viktig data som er lagret på et alternativt sted. En sikkerhetskopi blir som regel lagret automatisk i skyen. Dersom du ikke tar en kopi av dataen din, kan du risikere å tape viktige filer og informasjon.