Hvorfor bruke Google Ads?

Hvert sekund blir det utført 2,3 millioner søk på Google, og de fleste søkeresultatsidene inkluderer Google Ads. Disse annonsene er betalt for av forskjellige virksomheter for å drive relevant og kvalifisert trafikk til deres nettsted når noen søker på akkurat hva de kan tilby.

I denne artikkelen går vi gjennom det grunnleggende i Google Ads for nybegynnere.

Bilde av Google AdWords logo på laptop

Hva er Google Ads?

Google Ads, tidligere kjent som Google Adwords, tilbyr deg å vise søkeannonser i søkeresultater eller google display annonser på relevante nettsider. Det finnes to forskjellige resultater i Google, organiske resultater og betalte resultater.

De betalte resultatene eller annonsene er betegnet med en «annonse»-etikett. Resultatene som vises under annonsene er organiske resultater.

Google tilbyr også visningsannonser som vises i Google sitt displaynettverk. Displaynettverket er en omfattende samling av tredjepartsnettsteder som har inngått et samarbeid med Google og blitt enige om å vise annonser direkte på deres nettside. Displayannonser kan være i form av tekst, bilde eller video og kan målrettes annerledes i forhold til søkeannonser.

Hvordan vises annonsene?

Auksjonen på Google Ads er fokusert på nøkkelord. Annonsører velger en liste over relevante nøkkelord for deres bedrift som annonsene skal rettes mot. Disse søkeordene er ord eller uttrykk som potensielle kunder mest sannsynlig vil bruke når de søker etter ditt produkt eller dine tjenester. De byr deretter på disse nøkkelordene, og baserer hvert bud på hvor mye de er villig til å betale for at en potensiell kunde skal klikke på annonsen.

For displayannonser fungerer dette litt annerledes. Istedenfor å velge søkeord velger du målgrupper som er relevant for virksomheten din. Displaynettverket er også en ypperlig måte å vise remarketing/retargeting annonser, altså vise annonser til folk som alt har besøkt nettsiden din.

Priser for annonsering i Google

Kostanden for å annonsere i Google Ads varierer svært mye basert på en rekke faktorer som: konkurransen rundt søkeord og bransjen, geografisk beliggenhet, kvaliteten på annonsekampanjene dine og mer.

I Norge er den gjennomsnittlige kostanden per klikk i Google sine søkeannonser rundt 20 kroner. For displayannonser betaler du mye mindre per klikk, men du vil få en mye lavere konverteringsfrekvens.

Hvorfor bruke Google annonser

Kan Google annonser være aktuelt for bedriften din? Mest sannsynlig, ja. I 2013 genererte 1,5 millioner bedrifter 111 milliarder dollar i inntekter fra Googles søkeannonser. Reklame på Google kan være ekstremt gunstig for mange selskaper så lenge de bruker riktig strategi.

Google Ads har en rekke annonseringsalternativer og det kan være svært komplisert. Mange bedrifter sliter med å finne tid og engasjement som er en nødvendig faktor om man skal få suksess med Google annonser.

Om du er en av de som ikke har tid til å administrere annonser for bedriften din, har Illeris AS god erfaring og hjulpet mange bedrifter med Google annonser. Ta gjerne kontakt med oss, så kan vi gi deg en forklaring på hvordan vi kan hjelpe deg!