Hvorfor bruke Google Analytics?

Hvis du har et nettsted, bør du ha minst en type analyseprogram installert, og dette analyseprogrammet burde være «Google Analytics».

Det er en utrolig fullverdig webanalyse løsning og best av alt, det er helt gratis. Det fungerer faktisk bedre enn de fleste betalte løsningene der ute. Google Analytics gir et «hav» av data, og det er faktisk ganske enkelt å bruke.

Hvorfor bruke Google Analytics? - innlegg hos illerisWeb

Google Analytics kan brukes til å spore mye statistikk, inkludert:

  • Antall besøk, besøkende, nye besøkende og unike besøkende i en gitt tidsperiode. Dette er spesielt nyttig for å undersøke trender over tid.
  • Kildene for trafikken til nettstedet ditt: Direkte trafikk (folk skriver inn nettadressen til nettstedet ditt), referert trafikk (når folk klikker en link til nettstedet ditt fra et annet nettsted) og søkemotor trafikk. Google Analytics forteller deg hvilke henvisningssteder og søkemotorer som gir deg trafikk og hvor mange besøk de sender. Det forteller også hvilke søkeord som kjører trafikk til nettstedet ditt fra søkemorene.
  • Hvor mange ganger vises hver side. Du kan også se stien som besøkende tar for å komme til en gitt side og hvor de går etter å ha besøkt siden.
  • Besøksdata, for eksempel geografisk plassering, nettleser, operativsystem, skjermoppløsning, hvis de bruker en mobil enhet og mer.
  • Mål eller konverteringer, dvs. når en besøkende fullfører en bestemt handling, for eksempel å fylle ut et kontaktskjema eller kjøpe et produkt. Dette tar litt mer innsats for å konfigurere riktig, men kan være veldig nyttig. Det kan hende du finner ut at besøkende som kjøper kommer fra et bestemt nettsted eller søker et bestemt begrep i søkemotorene. Med disse dataene kan du sørge for at din markedsføring blir mer målrettet og effektiv, samtidig som du kan forbedre avkastningen din dramatisk.

Dataen som leveres av Google Analytics eller annen programvare for webanalyser kan hjelpe deg med å identifisere målgruppen din. Hvis du for eksempel finner ut at en betydelig andel av dine besøkende når nettstedet ditt fra en mobilenhet, bør du sørge for at nettstedet ditt er enkelt å bruke og lese fra slike enheter. Hvis du finner ut at en bestemt nettside er ansvarlig for mye refererende trafikk til nettstedet ditt, bør du sørge for at du opprettholder forholdet du har med det aktuelle nettstedet, og prøve å kopiere den suksessen med dine andre henvisende nettsteder. Når du har bedre forståelse for dine besøkende, har du en bedre ide om hvordan du kan endre innholdet på nettstedet ditt slik at det passer bedre til deres behov.

Google Analytics og SEO

Undersøkelse og tolkning av webanalysedata er avgjørende for at SEO-strategien din skal fungere. Før du kan jobbe med å øke søkemotortrafikken, må du vite hvilke søkeord som allerede kjører trafikk til nettstedet ditt og hvor mye trafikk de søkeordene faktisk gir. Du vil ikke gjøre endringer og utilsiktet miste trafikk fra søkeord som har jobbet for deg. Du kan bli overrasket når du ser noen av søkeordene som generer trafikk og du vil nok få nye søkeordideer også.

Over tid, ettersom du gjør endringer for nettstedets SEO, forteller analysedataene deg hvor godt arbeidet ditt virker. Å få posisjon 1 til et bestemt søkeord er meningsløst hvis det søkeordet ikke genererer trafikk til nettstedet ditt. For å måle SEO-effektiviteten din, vil du vanligvis se på antall søkemotorbesøk over tid, for eksempel måned til måned. Du bør unngå å se på søkemotor trafikk som en prosentandel av total trafikk, fordi dataene dine kan skjeves av uregelmessig trafikk på grunn av e-postmarkedsføring eller andre kampanjer.

Hvis din SEO er gjort riktig, bør du se at besøkende dine fra søkemotorer øker betydelig over tid – dobbelt, trippelt, kanskje til og med øke trafikken med ti ganger så mye, eller mer inne noen få måneder.