Hvorfor bruke skylagring?

Med skylagring kan folk få tilgang til samme typer applikasjoner via internett. 

Enkelt sagt er «skylagring» en lagringsplass basert på internett. 
Folk flest vil kjøre applikasjoner eller programmer fra programvare lastet ned på en fysisk datamaskin eller server i samme bygning. Med skylagring kan folk få tilgang til samme typer applikasjoner via internett. 

Når du oppdaterer Facebook statusen din, bruker du skylagring. Har du kontrollert bankbalansen på telefonen din? Det ligger også i skyen.  
Sjansene for at du allerede bruker skylagring er relativt stor. 

Kort sagt blir skyen raskt den nye normen. Ved utgangen av 2015 ble det anslått at 90% av alle britiske bedrifter bruker minst en skytjeneste. 

Hvorfor går så mange bedrifter til skyen? Det er fordi skylagring øker effektivitet, bidrar til å forbedre kontantstrømmen og mange andre fordeler. 

Hvorfor bruke skylagring? Les om fordelene | illerisWeb

Fleksibilitet 

Skylagrings baserte tjenester er ideelle for bedrifter med voksende eller varierende båndbredde krav. Hvis dine behov øker er det enkelt å skalere opp skyens kapasitet. På samme måte, hvis du trenger å skalere ned igjen, fleksibilitet er baket inn i tjenesten. Dette nivået av fleksibilitet kan gi bedrifter som bruker skylagring en reel fordel i forhold til konkurrenter – det er ikke overraskende at IT-direktører rangerer «operativ smidighet» som en toppdriver for skylagring. 

Redd en katastrofe 

Bedrifter av alle størrelser bør investere i et robust sikkerhetskopierings program, slik at du har muligheten til å hente frem tapt data etter et eventuelt angrep eller tap. De fleste sky-løsninger har en form for sikkerhetskopiering integrert, slik at du ikke trenger å kaste bort tid til å opprettholde systemet selv.

Gratis kapitalutgifter 

En skyløsning kutter ut de høye kostnadene ved maskinvare. Du betaler kun en månedlig eller årlig sum med en abonnementbasert modell, som er snill mot kontantstrømmen din. Legg til det enkle oppsettet og involver ledelsen, så skal du fort se at det ikke er like vanskelig som man skulle tro. Det har aldri vært enklere å ta det første skittet for å starte med skylagring. 

Økt samarbeid 

Når teamet ditt kan få tilgang til å redigere og dele dokumenter når som helst, hvor som helst, kan de gjøre mer sammen og gjøre det bedre. En skybasert lagring gir dine ansatte en arbeidsflyt og fildelingsapper som hjelper dem med å gjøre oppdateringer i sanntid. 

Arbeid fra hvor som helst 

Med skylagring kan du være på jobb hvor som helst, så lenge du har internett. Med de fleste skyløsningene som tilbyr mobilapper, er du ikke begrenset av hvilken enhet du har i hånden. 

Resultatet? Bedrifter kan tilby mer fleksible arbeidsfordeler til ansatte slik at de kan nyte balansen mellom arbeid og liv som passer dem – uten at produktiviteten tar et hit. En studie rapporterte at 42% av arbeidstakere ville bytte ut en del av deres lønn for muligheten til å jobbe «online». 

Dokument kontroll 

Jo flere ansatte og samarbeidspartnere du har som samarbeider om dokumenter, jo større er behovet for vanntett dokumentkontroll. Før skyen måtte arbeidere sende filer frem og tilbake som e-postvedlegg. Før eller senere – vanligvis før – kommer du til et punkt med rot og motstridende filinnhold, formater og titler. 

Når du flytter over til skylagring, lagres alle filer sentralt og alle ser samme versjon. Større synlighet betyr forbedret samarbeid, noe som til slutt betyr bedre arbeid og en sunnere bunnlinje. Hvis du fortsatt stoler på den gamle måten, kan det være på tide å prøve noe litt mer strømlinjeformet.  

Sikkerhet 

Tapte bærbare datamaskiner er et milliard kroner forretningsspørsmål. Og potensielt større enn tapet av et dyrt stykke pc er tapet av de sensitive dataene den inneholder. Skylagring gir deg større sikkerhet når dette skjer. Fordi dataene dine er lagret i skya, kan du få tilgang til det, uansett hva som skjer med maskinen din. Du kan til og med fjernstyre data fra tapte bærbare datamaskiner, slik at det ikke kommer inn i feil hender. 

Konkurranseevne 

Ønsker du et enkelt skritt for å kunne bli mer konkurransedyktig? Flytting til skyen gir deg tilgang til teknologi i toppklasse, for alle. Det tillater også mindre bedrifter å handle raskere enn store etablerte konkurrenter. Pay-as-you-go tjenesten og skybransjeprogrammer betyr at små bedrifter kan gjøre som de store gutta, forstyrre markedet mens de forblir magre og smarte.

Miljøvennlig 

Mens de overnevnte punktene forklarer fordelene for din bedrift med skylagring, finnes det flere fordeler. Miljøet får også litt omtanke. Når skyen din trenger endring, vil serverkapasiteten skalere seg opp eller ned for å passe ditt behov. Så du bruker bare den energien du trenger, ikke mer. 

Ikke flyttet til skyen enda? 

Dersom du ikke har flyttet til skyen enda og trenger litt assistanse, er dette noe Illeris kan hjelpe deg med. Vi finner sammen en skyløsning som passer din bedrift og dine systemer.