Hvorfor du må spore konverteringer

Bruker bedriften din penger på markedsføring? Hvis svaret er nei, håper jeg du har en alternativ inntektskilde. Hvis svaret er ja, bør du sørge for at bedriften din har muligheten til å spore konverteringer.

Men hva er en konvertering?

En av de vanligste misforståelsene rundt konverteringssporing er at det bare fungerer ved et kjøp gjort på nett. Sannheten er at en konvertering betyr enhver meningsfull handling fullført av en besøkende på nettsiden din. Noe så enkelt som å abonnere på firmabloggen din, laste ned en PDF eller til og med besøke en viktig underside.

Først definerer du hvilke handlinger som er betydningsfulle for bedriften din for så å sørge for at dine analyseverktøy kan registrere hver gang du får en konvertering.

Selv om flere av konverteringene dine ikke direkte øker inntekten din, viser en konvertert besøkende interesse for bedriften din, noe som gjør de til en potensiell kunde.

Illustrasjon som viser besøk i nettbutikk som blir konvertert til salg

Hvorfor du må spore konverteringer

Vil du finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer? Vil du optimalisere annonsene dine for å forbedre resultatet? Vil du spare penger og øke avkastningen? Hvis du svarer ja på minst ett av spørsmålene, MÅ du spore konverteringene dine.

Å ikke spore konverteringer er egentlig litt det samme som å kjøre bil på natten uten frontlys. Det er ingen klarhet i om markedsføringsinnsatsen din faktisk fungerer. Du kan kaste bort både tid og penger på grunn av manglende sporing av konverteringer.

Hvordan måler jeg konverteringer?

Avhengig av hvilken plattform nettsiden din er bygd på, vil strategien variere. For de fleste vil det være aktuelt med Google Analytics som lar deg enkelt sette opp forskjellige konverteringer for en nettside.

Dersom man ønsker å sette opp litt mer kompliserte konverteringer, kan du stort sett få til alt du skulle ønske ved hjelp av Google Tag Manager og tilknytte kontoen til din Analytics konto.

Vi håper du lærte noe nytt om hvorfor det er så viktig å måle konverteringer. Dersom du trenger hjelp med å sette opp konverteringer, er dette noe vi kan hjelpe deg med.