Hvorfor er CRM så viktig?

Lurer du på hvorfor CRM er så viktig? Les videre for å forstå hva et CRM system kan gjøre for din bedrift.

CRM hjelper bedrifter å bygge et forhold med sine kunder, som i lengden skaper lojalitet og kundeoppbevaring. Siden kundelojalitet og omsetning begge er kvaliteter som påvirker selskapets inntekt, blir CRM en styringsstrategi som gir økt fortjeneste for en bedrift. Kjernen ved et CRM verktøy skaper et enkelt brukergrensesnitt for en samling av data som hjelper bedrifter å gjenkjenne og kommunisere med kunder på en skalerbar måte. 

Leslie Ye, redaktør ved Hubspot sin salgsblogg, beskriver CRM på følgende måte: «Utover kontaktinformasjon, logger CRM kontaktpunkter med sine prospekter, inkludert e-post, telefonsamtaler, talepost og personlige møter. Noen CRM verktøy tilbyr muligheten til å spore avtalefaser og årsaker til nye kunder og tap av kunder. 

Ifølge «Gartner» utgjorde CRM programvare totalt 26,3 milliarder dollar i 2015, og forutsetter at tallet vil fortsette å øke fremover. 

Kjernen til et CRM verktøy er i utgangspunktet enkel. Det kan imidlertid implementeres et stort utvalg av ekstra verktøy, som: landingssider, sosiale medier, telefonsamtaler, chat, post, e-post, ulike markedsføringsmaterialer og mye mer kan integreres i en CRM løsning. På grunn av mangfoldet av verktøy, er det ikke bare til fordel for større bedrifter – bruk og vedlikehold av et CRM verktøy er grunnlaget for et skalerbart salgs og markedsføringssystem. Ethvert selskap vil dra nytte av å opprettholde en oversikt over hvilke samtaler, kjøp og markedsføringsmateriale som kan knyttes til kundeemner og kunder. 

Hvorfor er CRM så viktig for en bedrift? | Innelgg hos illerisWeb

Læring 

CRM hjelper bedrifter å lære om sine kunder, inkludert hvem de er og hvorfor de kjøper produktene dine. Det fungere også ypperlig til å se trender i kunders kjøphistorier. Dette gjør det mulig for bedrifter å forutse en kundes behov og oppfylle dem. Effektiv bruk av kundeforholdsstyring kan også gi en strategisk fordel. Velorganiserte kundedata hjelper bedrifter å velge de riktige mottakerne for kampanjer og nye produkter. 

Effektivitet 

CRM kan forbedre effektiviteten ved å organisere og automatisere bestemte aspekter av virksomheten, som salgsprosesser, markedsføringskampanjer og forretningsanalyser. Dette gjør at bedriften kan organisere disse prosessene bedre samtidig som det er enklere å forstå dataen. 

Analysere 

Hovedfunksjonen til den analytiske delen av CRM er å analysere kundedata slik at ledelsen bedre kan forstå markedstrender samt kundens behov og ønsker. Analytisk CRM bruker ofte datautvinning og mønstergjenkjenning for å oppnå denne oppgaven – det fungerer spesielt bra for selskaper i høyere prissatte markeder med mye konkurranse. 

Konklusjon

CRM er et utmerket verktøy som gjør det mulig for bedrifter å øke ikke bare deres kundetilfredshet, men også deres effektivitet og fortjeneste. CRM kommer i et bredt spekter av strategier og applikasjoner, noe som gjør det mulig å modifisere det til å passe nesten alle typer forretninger. Nesten enhver bedrift kan dra nytte av et CRM verktøy. 

Illeris Digital anbefaler bedrifter å ta i bruk et CRM verktøy lenge før det faktisk blir et behov. På den måten ungår du MYE ekstra arbeid. 
Ta kontakt for flere tips eller hjelp med å bruke CRM.