Hvorfor er drift av hjemmeside viktig?

Flertallet av bedrifter forstår i dag viktigheten bak en hjemmeside, men vet du hvor viktig det er å sørge for at nettsiden din får vedlikehold og pleie i ettertid av lansering? Dersom du ignorerer vedlikehold og drift av hjemmeside, kan du potensielt miste mulige kunder og det vil påvirke bedriftens bunnlinje.

Hjemmesider trenger rutinemessig vedlikehold for å sikre at alle komponentene fungerer på en trygg og effektiv måte. Å lage en visuelt talende, moderne og brukervennlig nettside er et bra første skritt for å la verden få vite at bedriften din eksisterer, men regelmessig vedlikehold er like viktig og kanskje til og med viktigere over tid.

Illustrasjon som illustrerer drift av hjemmeside og vedlikeholdstjenester

Drift av hjemmeside er viktig for sikkerhet

Sikkerhet er den viktigste grunnen til at vedlikehold og drift av hjemmesider er så viktig. Det spiller ingen rolle om bedriftens nettside er på WordPress eller en annen plattform. Dersom hjemmesiden ikke mottar nødvendige oppdateringer, øker risikoen for et angrep eller deling av sensitiv informasjon.

Dersom det ikke blir utført vedlikehold av nettsiden er det ikke bare potensielt skadelig for bedriften, men også alle andre som besøker nettsiden. Hackere vil utnytte svakheter i utdaterte programvarer og sikkerhetsoppdateringer for å enkelt få tilgang til sensitiv informasjon. Akkurat som en tyv ser de etter en uløst dør eller et ineffektivt sikkerhetssystem. Hackere vil alltid prioritere en utdatert nettside fordi det er et mye lettere mål.

Drift av hjemmeside er viktig for brukeropplevelse

Hvis nettsiden din ikke mottar nødvendige oppdateringer, kan det skade brukeropplevelsen på nettsiden din. Hvis du utfører regelmessig vedlikehold av hjemmesiden, kan du være sikker på at design og funksjoner fungerer som det skal.

Dersom vedlikehold og drift av hjemmesiden ikke blir gjort regelmessig, kan det forårsake blant annet en tregere lastetid, feil design og uleselig innhold. Det siste en potensiell klient, kunde eller forretningspartner ønsker å se når de besøker hjemmesiden din, er en hjemmeside som ikke fungerer.

Sikkerhetskopi av hjemmesiden

Som vi har nevnt ovenfor, øker risikoen for at nettsiden din blir hacket og angrepet betraktelig dersom du ikke sørger for regelmessig vedlikehold av nettsiden. Hvis nettsiden din blir hacket kan det fort resultere i en lang og potensiell kostbar situasjon. Det er derfor helt avgjørende at du ikke bare sørger for gode rutiner rundt vedlikehold og drift av hjemmesiden, men at det også regelmessig blir tatt en sikkerhetskopi av nettsiden din.

En sikkerhetskopi er en fil som inneholder alt du trenger for å reinstallere nettsiden din. Dersom det går så langt at nettsiden blir angrepet og den er utilgjengelig, kan en sikkerhetskopi spare deg mye tid og penger.

 

La Illeris Web hjelpe deg!

Vi har gode rutiner og kan sørge for at hjemmesiden din både er funksjonell og trygg til enhver tid. Hos oss får du en avtale til kroner 229 per måned som inkluderer både webhotell, SSL, drift og vedlikehold av nettsiden.

Ta kontakt med oss for en hyggelig og uforpliktende prat!