Markedsføre på Instagram

Så du vil markedsføre på Instagram og øke antall «følgere» på din konto? 

Da har du kommet til rett sted! 

Vi har hjulpet flere bedrifter med Instagram og ønsker å dele noen av de teknikkene vi pleier å bruke. Tipsene har blitt testet på tvers av mange bransjer og har hjulpet merker fra hele verden til å oppnå flere tilhengere og økt salg, ved hjelp av Instagram. 

I begynnelsen av 2018 hadde Instagram mer enn 600 millioner månedlige aktive brukere og 400 aktiver brukere daglig. Veksten Instagram har gjort de siste årene er en indikasjon på at dette er en kanal som er fylt med potensielle markedsføringsmuligheter for merkevarer. 

Hvis du ennå ikke har hoppet på Instagram, er det mulig du ikke skjønner hvordan du markedsfører deg på Instagram. I løpet av de siste årene har tusenvis har profesjonelle fotografer, bloggere, forfattere og merkevare eksperter testet Instagram som markedsføringskanal. I dette innlegget har vi samlet noe av denne innsikten for å hjelpe deg med å bedre forstå Instagram som en markedsføringskanal. 

Markedsføre på Instagram | Illeris Web AS

Optimaliser kontoen din 

De beste merkevare kontoene har en overbevisende bio, minneverdig profilbilde og et tilkoblet nettsted som fører kunder til deres nettsted. Det er en av de første tingene du må sette opp for kontoen din, fordi det er noe av det første en potensiell kunde ser på før de bestemmer seg for å følge deg eller ikke. Gjør biografien din beskrivende, overbevisende og ikke vær redd for å bruke emojis. 

Følg relevante kontoer for din merkevare 

Tenk på hvilke typer merker, selskaper eller personer potensielle kunder av deg følger. Følg de kontoene og prøv å opparbeide et «vennskap» ved å like eller legge igjen en kommentar. Disse kontoene kan følge deg tilbake og hjelpe deg med å komme i gang med å finne din målgruppe. 

Finn populære «hashtags» for ditt marked 

Mange på Instagram bruker hashtags som en måte å finne nye bilder og nye folk å følge. Hver dag blir tusenvis av hashtags delt på Instagram. Ved første øyekast kan det virke overveldende, men se gjennom bilder som er lagt ut av «influensers» i din nisje. Hvilke hashtags bruker de? 

Del innlegg regelmessig 

Du ønsker å legge ut nye innlegg ofte nok til at merkevaren din forblir relevant, samtidig som du ikke ønsker å legge ut så ofte at du overvelder dine følgere. 

Et av de vanligste spørsmålene om Instagram er hvor ofte man skal legge ut noe. Mange merker prøver å sette et tall på dette, mens i virkeligheten varierer dette fra bransje til bransje. Vi anbefaler at du kjører dine egne eksperimenter for å fastslå den beste frekvensen for ditt publikum. 

Hold konkurranser på Instagram 

En riktig håndtert konkurranse på Instagram kan være en av de beste måtene å drive nye følgere og aktivitet mot din Instagram konto. 

Ulempen med konkurranser på Instagram er at det kan være ganske utfordrende å teste og måle «utbytte». Derfor anbefaler vi å drive trafikken du generer fra en konkurranse på Instagram mot en annen kanal, sånn som nettstedet ditt. 

Bygg forhold til andre kontoer 

Den raskeste måten å vokse en Instagram konto på er uten tvil å engasjere kontoer med flere følgere enn deg til å markedsføre kontoen din. Hvis du allerede har lagt ut godt innhold, trenger du kanskje ikke å betale dem for å gi deg et «opprop». Du kan faktisk oppnå «organisk shout outs» ved å bygge et kvalitetsforhold med en influencer. 

Bruk Instagram «stories» regelmessig 

Det er mange gode måter å markedsføre merkevaren din på via Instagram «stories». Hvis du ikke er kjent med «stories», er det et av verktøyene du har tilgjengelig på Instagram hvor du kan dele midlertidige videoklipp eller bilder, som er tilgjengelig for alle følgere i 24 timer. Tilsvarende en «snapchat story» hvis du er kjent med det. 

Når du bruker Instagram stories bør du vurdere å blande statisk innhold som du mest sannsynlig kan finne på kamerarullen din, med innhold som skjer nå (f.eks. salgsturer eller arrangementer dere deltar på). 

Bruk både bilder og video 

Vi antyder at både video og bilder er en riktig innholdsarkitektur når du deler innhold på Instagram. Videoer ser ofte to ganger så mye engasjement som bilder, som viser at videinnhold er en god investering for merker som ønsker å få oppmerksomheten til publikum. 

Vi foreslår at du lager klare, morsomme og engasjerende videoer som folk ønsker å «tagge» venner i. Å legge ut bilder og videoer som inspirerer folk til å tagge venner og bekjente, er en fin måte å drive trafikk til kontoen din. 

Konklusjon 

Instagram fortsetter å vokse som en betydelig aktør i din markedsføringsverden. Hvis du enda ikke har begynt å utnytte Instagram, har det aldri vært en bedre tid å starte. 

Ta disse tipsene om hvordan du kan markedsføre deg på Instagram som utgangspunkt, og bruk dem til å skille deg ut i din bransje.  

Hvis du fortsatt ikke er sikker på hvordan du kommer i gang, kan vi alltids hjelpe deg!