Tips for å effektivisere din nettbutikk

Fremtidens bølge, e-handel blomstrer verden over. Flere og flere forbrukere blir entusiastiske når det kommer til hvor enkelt og praktisk det å handle i nettbutikk kan være. De kan finne nesten alt de vil når som helst og bestille det med bare noen få tastetrykk på enten en pc, tablett eller telefon. 

For forhandlere er dette gode nyheter. E-handel skaper nye og spennende markedsmuligheter. Detaljhandel har alene vokst fra 167 milliarder dollar i 2010 til 300 milliarder dollar i 2014, og til hele 500 milliarder dollar i 2018. 

Hold deg oppdatert 

Vekst i e-handelbransjen er et godt tegn. Online selgere og tjenesteleverandører kan forvente å se sitt salg sveve. Men vekst av denne typen går ikke ubemerket- det tiltrekker seg også sterk konkurranse. Hvordan kan du holde deg foran konkurrentene dine? Svaret er ved å være svært effektiv. Effektivitet er for de fleste bedrifter nøkkelen til å drive en vellykket bedrift, og e-handel er intet unntak. 

Effektivitet betyr mindre avfall og økt fortjenestemargin. I e-handelens verden, der kundene forventer raske bestillinger og betalingsprosesser, kan effektiviteten utgjøre forskjellen mellom en kunde som kommer tilbake for å handle mer og en tapt kunde. 

Tips for å effektivisere din nettbutikk | Illeris Web AS

Trapp opp 

Ser du etter å effektivisere handelsprosessen? Vil du vite hvordan du kan øke antall kunder ved kassen din? Her er noen tips som kan hjelpe deg med å øke effektivitetsnivåene og sette virksomheten din et skritt foran alle andre. 

 1. Ta en kontroll på kassen din. Ifølge Baymard-instituttet blir over 68 prosent av alle online handlekurver forlatt før betalingsprosessen. Betyr dette at folk ombestemmer seg? Eller blir kunden frustrert over selve kjøpsprosessen din? Ikke driv kundene dine vekk med en innpakket komplisert kasseprosedyre. Hold hvert trinn så enkelt og klart som mulig. Bytt distraherende overskrifter og tekster med en «framdriftsindikator» for å forsikte forbrukere at betalingsprosessen går fremover med hell. 
   
 2. Sørg for at hjelp er tilgjengelig. E-handel kan øke hastigheten og shoppings-opplevelsen for det bedre for kundene dine, allikevel er det viktig at kundeservice er representert for de som ikke får det helt til. Gjør kontaktinformasjonen til ansvarlig tilgjengelig og lett å finne.  
  En frustrert kunde som ikke får det til, vil neppe komme tilbake. 
   
 3. Bruk forhåndsdefinerte pakksedler. Fortrykte etiketter for pakksedler sparer tid og penger, og kan inkludere kjernedata, logo, returinstruksjoner og adresse. Hver ordre som da kommer inn vil kun mangle kundens informasjon. Som et resultat vil utskriftstiden på hver ordre bli redusert, slik at det blir mye raskere å få det ut av døren. Fortrykte etiketter kan bidra til å effektivisere hele fraktprosessen. 
   
 4. Integrer dataene dine. Du kan bruke etiketter og form kombinasjoner til din fordel. Med dataintegrasjon kan informasjon fra fakturaer, pakkelister og forsendelsesetiketter integreres. Du kan gjøre store deler av jobben automatisert, eliminere skrivefeil og effektivisere alle former for registrering. 

 5. Bruk Analytics. Google Analytics er et analyseprogram for nettsider og lignende. Stort sett kan du finne alt av spørsmål du skulle ha om nettbutikken din i Analytics, du må bare vite hvordan du bruker det, som kan være litt utfordrende hvis dette er første gangen du hører om det. 

 

E-handelsprosesser kan virke nye, men når det kommer til forretninger, vil god gammeldags effektivisering aldri falle ut av stil. 

Om du skulle ønske assistanse med å effektivisere din nettbutikk er det absolutt noe vi kan hjelpe deg med.