Trege nettsider er dårlig for business

Tiden det tar for nettsiden din å laste inn etter man har søkt på adressen eller fulgt en link, spiller en stor rolle når det kommer til suksess for ditt nettsted, uten tvil. Vi er alle klar over at hvis en nettside ikke lastes raskt nok, vil de aller fleste forlate nettstedet ditt uten å engang se noe av innholdet. 

Til tross for viktigheten bak lastetider, står vi overfor stadig mer innholdsrike nettsteder med fancy bilder, sosiale medier, plugins og annet innhold. Det er som om vi kollektivt glemmer at dårlig webytelse ødelegger surfeopplevelsen. 

Trege nettsider er dårlig for business | Illeris Web AS

Trege nettsider skaper misfornøyde kunder 

Hvor stor betydning kan egentlig lastetiden på en nettside ha for en bedrift? Tilbake i 2006 kom Google med en rapport som viste til at nettsider med en lastetid på over 2 sekunder har redusert trafikk og inntekt med hele 20 prosent. Etter denne rapporten var det flere store selskaper som gikk til verk: 

Mozilla klarte å øke antall nedlastinger med 15,4%, etter å ha slått av 2,2 sekunder av gjennomsnittlig lastetid på nedlastingssiden. 

Teamet på Hotmail fant at en 6 sekunders forsinkelse førte til en reduksjon på 40 millioner visninger hver måned, som utgjorde et tap på 6 millioner dollar per år. 

Walmart brukte en RUM (real user monitoring) måling for å spore effekten av optimaliseringer de hadde gjort på deres nettsted. Hvert sekund forbedring i lastetid ga en økning på 2% i konverteringer og salg. 

Hva skaper trege nettsider? 

Når det kommer til hva som gjør en nettside treg, kan det være som å lete etter nåla i høystakken, hvis man ikke vet hva man leter etter. Tregheten kan komme fra blant annet en treg pc eller mobil, nettsiden kan være dårlig optimalisert, store bilder uten en form for bildeoptimalisering, trege servere eller ingen “caching” verktøy, for å nevne noen årsaker. 

Hva kan du gjøre? 

Siden 2010 har Google inkludert hastighet på nettsiden inn i deres søkeresultatalgoritme, for å forbedre brukeropplevelsen for organisk trafikk. Trege nettsider faller derfor nedover i listen og blir vanskeligere å finne frem til. Betalt trafikk påvirkes på samme måte. Google Ads sine kvalitetspoeng er avhengig av ytelsen til destinasjonsiden din. Så sørg for at siden de besøkende ender opp faktisk blir vist. 

Illeris har opparbeidet oss en metode for å forsikre oss om at hver nettside vi leverer er optimalisert for hastighet!

Om du har problemer med hastighet eller annet på din nettside er det bare å ta kontakt for hjelp! 
Post@illeris.com | +47 414 05 704