Trenger jeg en hjemmeside?

Enhver bedrift trenger en hjemmeside uansett virksomhet. 

Forbrukeradferd endrer seg over tid til å tilpasse seg moderne teknologi, og forbrukeradferden har endret seg til å tilpasse seg den digitale tidsalderen. Jeg skal gi deg et eksempel – telefonkatalogen.
På starten av 1800 tallet endret måten forbrukerne gjorde forretninger på. Etter hvert som flere og flere husholdninger begynte å bruke telefonkatalogen for å finne lokale produkter og tjenester, realiserte bedriftseiere reklame, som var et stort steg. I løpet av 1930 tallet var annonsene i telefonkatalogen standard prosedyre for de fleste bedrifter. Det var perfekt og fornuftig, samtidig som de fleste husholdningene brukte telefonkatalogen daglig.

Så kom internett – den digitale transformasjonen. Etter hvert som flere og flere forbrukere innså at de kunne finne det de trengte på nettet både raskere og mer effektivt enn en telefonkatalog, skiftet trenden vekk fra trykte telefonkataloger. I 2011 var 59 prosent av forbrukerne allerede på nettet for å finne lokale bedrifter.

Hvis vi hopper frem til 2019, har antallet forbrukere som går online for å finne lokale virksomheter vokst til 97 prosent. Hvis du vil at dagens kunde skal velge din bedrift, må du bli funnet online, noe som betyr at du trenger en hjemmeside.

Du trenger hjemmeside uansett virksomhet | Illeris Web AS

Hvorfor du trenger en hjemmeside uansett virksomhet

Her hos Illeris ønsker vi å sørge for at du som bedrift forstår hvorfor en nettside er viktig. Vi ønsker å hjelpe deg med å lykkes, vi vil derfor dekke disse overskriftene i innlegget:

 • Syv gode grunner til at du trenger et nettsted
 • Hvor mye koster en hjemmeside?
 • Hvordan kan jeg lage en hjemmeside?

Syv gode grunner til at du trenger en hjemmeside

En analyse gjort på små bedrifter i USA fant ut at digitalt avanserte små bedrifter:

 • Tjente to ganger så mye inntekt per ansatt
 • Opplevde omsetningsvekst
 • Høyere sannsynlighet for å skape arbeidsplasser
 • Hadde en gjennomsnittlig sysselsettingsvekst som var mer enn seks ganger så høy

Dette gjelder for alle næringer, selv industri og produksjon. Digital fremgang starter med et nettsted.

Grunn #1: 30 prosent av kunder vil ikke besøke en bedrift uten nettside.

Fordi vi lever i en digital tidsalder er nettsiden ditt viktigste kommunikasjonsmiddel. Amerkianere bruker i gjennomsnitt opp til fem timer daglig foran telefonen. I 2019 er det forventet av forbrukere at bedrifter skal ha en online tilstedeværelse (inkludert et nettsted) og vil vurdere et selskap som IKKE har en som mindre profesjonell.

Grunn #2: Folk søker etter deg ONLINE.

Den største fordelen med å ha et nettsted for små bedrifter, er å være der forbrukerne dine er. Det er en grunn til at mange selskaper investerer i et nettsted med søkemotoroptimalisering (SEO). 97 prosent av folk går online for å finne en lokal bedrift, og 93 prosent av internetsøk begynner med en søkemotor. Tro det eller ei, det er 3,5 milliarder søk på Google hver dag, og i dette øyeblikk er det noen i ditt område som søker etter din eksakte tjeneste på nett.

Grunn #3: Flesteparten av forbrukere ser på nettsiden for informasjon og kontaktinformasjon.

Ifølge «The Digital Consumer Study», bruker 63 prosent av forbrukere primært et selskaps nettsted for å finne og engasjere seg med bedrifter. Det er en ganske stor del av markedet. Kombiner det med at 93 prosent av internettsøk begynner med en søkemotor – du forstår. 
En annen overbevisende grunn til at bedriften din trenger et nettsted? Forskning fra telefonkataloger og LSA viste at forbrukere i gjennomsnitt bruker omtrent tre kilder før de foretar en individuell Kjøpsbeslutning, og 30 prosent trekker automatisk en bedrift fra alternativene dersom de ikke har et nettsted.

Grunn #4: Kommersielle transaksjoner i alle industrier, inkludert B2B (bedrift til bedrift), industri og produksjon er påvirket av ditt innhold på nett.

De fleste selskapene som ikke er representert på nett, sier at det er fordi deres bransje ikke eksisterer «online». Dette er typisk for bedrifter innenfor B2B, industri og produksjonsindustrien.

Hele 75 prosent av B2B-kjøpere sier at digitalt nettsideinnhold påvirker kjøpsbeslutningen betydelig og 62 prosent sier at de kan fullføre sine utvalgskriterier basert på et nettsteds digitale innhold alene.

Den gjennomsnittlige B2B-kjøperen gjør nå i gjennomsnitt 12 nettbaserte søk før de samhandler med en leverandørs nettsted. Selv for industri og produksjonsbedrifter er 67 prosent av innkjøpene påvirket digitalt. Ikke bare det, men halvparten av alle B2B-kunder i dag forventer også at leverandørens nettsted skal være en nyttig kanal, og mer enn en tredjedel forventer at nettstedet skal være deres mest nyttige kanal.

Grunn #5: 75 prosent av forbrukere innrømmer at de dømmer en bedrift ut ifra deres innhold på nett.

Å ikke ha et nettsted gjør at du mister tillit hos forbrukeren. Så mye som 75 prosent av forbrukere innrømmer at de dømmer selskapets troverdighet basert på webdesign. Folk er mer sannsynlig å gjøre forretninger med et selskap de stoler på, og et nettsted er det første stedet de går for å sjekke om legitimasjon, anmeldelser og priser.

MEN, hvis du har en dårlig nettside, vil det ikke hjelpe i det hele tatt. Du har 10 sekunder på å legge inn et godt inntrykk hos besøkende.

Grunn #6: Du må svare på grunnleggende spørsmål raskt.

Dette gjelder spesielt for B2B selskaper. Folk besøker nettstedet ditt når de vil vite noe eller gjøre noe med deg. De forventer umiddelbar tilfredsstillelse, noe som betyr at besøkende skal kunne svare på tre spørsmål innen tre sekunder når de besøker deg for første gang:

 • Hvem er du?
 • Hva gjør du?
 • Hvordan kontakter jeg deg?

Vi lever i en alder av NÅTID, der forbrukeren vil ha den informasjonen de søker umiddelbart, noe som betyr at selskapets nettsted skal svare på hvert av spørsmålene ovenfor uten at brukeren trenger å rulle nedover i det hele tatt.

Grunn #7: Det vil hjelpe deg med å slå Goliat i din industri.

Så du tror du ikke trenger et nettsted fordi du er på Facebook…
Flott, men det er alle andre bedrifter i bransjen din også. Du trenger en nettside selv om du har en Facebook-side.

Det blir vanskeligere for bedrifter å koble seg til brukere gjennom sosiale medier.  I 2018 brukte folk 50 millioner færre timer på plattformen enn de gjorde i 2017.

Mens sosiale medier kan hjelpe virksomheten din til å vokse, må du ikke banke på å bruke den som din eneste markedsføringskanal, spesielt ikke i fremtiden.

Hvor mye koster en hjemmeside?

En hjemmeside kan koste alt fra ingenting til hva som helst. For eksempel, hvis du ønsker å gjøre det selv, kan du betale en liten sum til et CMS verktøy for å utvikle en nettside med «drag and drop». På andre enden av spekteret er et helt tilpasset nettsted fra et profesjonelt mediebyrå, skreddersydd for dine forretningsbehov.

Ikke la en prislapp skremme deg fra å opprette et nettsted. Hvis du driver en enmansoperasjon med null budsjett, får du i det minste en grunnleggende nettside som du kan oppgradere senere når du har en bedre kontantstrøm.

Her er hva pengene dine burde gå til når du kjøper en hjemmeside:

 • «Hosting» Dette er tjenester som gir deg «plass» på internett, slik at du kan ha en nettside. Hosting leverandører kan være firmaer som Domeneshop eller One.com.
 • «Domene» Dette er «navnet» ditt på internett. Illeris.com er f.eks. navnet vårt. Domene blir som regel fakturert årlig.
 • «Design» Noen designere tar betalt, andre ikke.
 • «Utvidelser» – Vanligvis, jo flere funksjoner du vil ha, desto dyrere blir et nettsted.
 • «Kompleksitet av design» – Jo mer tilpasset nettstedet ditt skal være, desto dyrere blir det.

Konklusjon: Du trenger en hjemmeside

En nylig Studie fra «Capital One» fant ut at kun 56% av småbedrifter har nettside.

Det burde fortelle deg to ting:

56 prosent av bedriftene gjør det bedre enn deg, men du har fortsatt en sjanse til å slå 44 prosent av dem hvis du får et nettsted nå.

Se på alle faktorene. Det er ingenting som tilsier at du ikke burde ha en nettside.

Hvis du er klar til å låse opp bedriftens suksess og komme i gang med en nettside som selger, engasjerer og bygger merkevare, finner du vår kontaktinformasjon nedenfor.