Viktigheten av en logo

Viktigheten av en logo er ikke det første du nødvendigvis tenker på når du er i ferd med å starte en ny bedrift, forfølge et lidenskapsprosjekt, eller teste et konsept.

For folk flest faller det veldig naturlig å prioritere andre oppgaver relatert til «prosjektet», blant annet hva skal bedriften hete, hvordan skal den fungere.

Nærmere lansering, vil behovet for en logo sannsynligvis komme opp, spesielt hvis du designer en nettside eller visittkort. Selv om mange fortsatt tenker, kan jeg utsette det litt lenger?

Problemet er: Å sette et visuelt syn på hva du gjør kan hjelpe deg med å kommunisere på en måte ord ikke kan.

Viktigheten av en logo er at den gir bedriften din en identitet som utgjør merkevaren din og gir grunnlaget for din fremtidige merkevarebygging. Med andre ord, en logo er byggeklossen til din visuelle merkevare, som du kan bruke til å tiltrekke publikum med en gang.

Hvis du trenger mer overbevisning, la oss gå dypere inn i 4 gode grunner til at en logo er viktig for en bedrift av enhver størrelse.

Viktigheten av en logo for din bedrift - Illeris Web AS

Det gir bedriften din en identitet

Som den berømte forfatteren Paul Rand skriver, «en logo selger ikke direkte, den identifiserer.

Tenk på hvordan de fleste vil samhandle med bedriften din for første gang. Enten det er via nettstedet ditt, en sosial kanal eller en messe på en konferanse, vil du gjøre et positivt førsteinntrykk som er veldig vanskelig å gjøre med ord alene.

Ved å gi firmaet ditt et «merke» som passer inn i både store og små mellomrom, styrker du bedriftsnavnet ditt og gir noe visuelt til målgruppen din. Du sier «hei» uten å være påtrengende eller ubehagelig.

Det er ikke å si at logoen din må eksplisitt identifisere hva du gjør eller selger – for eksempel hvis du er et transportselskap, trenger du ikke å inkludere et tog eller et fly i logoen din.

Logoen din må kunne kommunisere dine merkeattributter. Ved hjelp av visuelle tegn som farger, fonter, symboler, former og slagord kan du lage en logo som er enkel, grei og tilpasset på tvers medier.

Det gjør merkevaren din enklere å huske

Hvor mange ganger har du glemt navnet på noe, men du kan beskrive hvordan det ser ut?

I en verden hvor folk samhandler med hundrevis av merker hver dag, har du millisekunder til å fange opp oppmerksomheten og skille deg ut.

En særegen logo gjør at merkevaren din blir enklere å huske, fordi mennesker har enklere for å huske og identifisere bilder og bruker dem til å utlede mening og historier. Ifølge «Optimal Targeting» behandler en menneskehjerne bilder 60 000 ganger raskere enn tekst.

Du kan se denne visuelle tilbakekallingen når du ser på resultatene av et eksperiment utført i USA. 156 personer ble bedt om å tegne ti ikoniske logoer fra minnet, inkludert Ikea og Burger King. Selv om resultatene varierte mye, gjorde de fleste en veldig overraskende god jobb, spesielt med merkevarefarger.

Tenk på personen som ser logoen din på et skilt, en sosial medieannonse, en plakat eller et klistremerke. Hvordan kan du få personen til å huske logoen din?

Det kommuniserer profesjonalitet og bygger tillit

I startprosessen for en bedrift, kan det være utfordrende å tiltrekke seg kunder, leverandører eller investorer. Det er rett og slett vanskelig å stole på en nyetablert bedrift. Du kan se på logo litt som hvordan du kler deg.

Før en person prøver et produkt eller en tjeneste, vurderer de utseende. Hvis du besøker f.eks. en hjemmeside som ser datert ut, gir ikke det tillit, gjør det? Du kommer sannsynligvis ikke til å hoppe for å kjøpe noe eller kontakte noen for mer informasjon.

I motsetning kan et sterkt merke inspirere noen som ikke vet noen ting om din virksomheten, til å begynne å få tillit og interesse for det du leverer. Det kan også bidra til å bygge lojalitet over tid.

Ved å designe en flott logo og sette den på nettstedet ditt sammen med andre kundevent materiale, kan du umiddelbart formidle at du mener alvor. 70 % av selskaper sier det er billigere å beholde en kunde enn å skaffe seg en ny, jo mer du kan gjøre for å bygge tillit desto sterkere blir virksomheten din.

Det gir grunnlag for din fremtidige merkevarebygging

Etter at du har laget en logo kan du trygt gå videre til andre visuelle merkevareavgjørelser, fordi du har valgt viktige farger og tekster.

Når du kjøper en logo, får du vanligvis et sett med retningslinjer for merkevaren som forklarer hva din logo består av og hvordan den skal brukes på forskjellige plattformer. Dette settet med retningslinjer hjelper deg med å opprette visuell konsistens.

For eksempel, når du bygger et nettsted vil du bruke fargekombinasjoner slik at logoen din passer best mulig inn. Selv om logoen din ikke har skrift som kan brukes til overskrifter, vil logoen gi deg grunnlag for å ta disse avgjørelsene.

 

Du må tenke på en logo som et støttesystem som hjelper deg med å tiltrekke synlighet og tillit mens du kan fokusere på dine produkter og tjenester.

Trenger du en logo? Ta kontakt med Illeris for en uforpliktende prat!